Винахідник тікі-таки святкує 47-річчя

Хосеп Гвардіола – тактичний винахідник, один із найуспішніших тренерів сучасності святкує свій 47-й день народження. Уродженець каталонії і вихованець Барселони провів в клубі загалом 23 роки.

В якості футболіста Пеп здобув 16 трофеїв. Вже у зрілому віці Гвардіола спробував свої сили в Італії. Каталонець декілька сезонів він провів в кольорах Брешиї та Роми. Останнім клубом Гвардіоли-футболіста був мексиканський Дорадос де Сінаола.

В 2007-му Пеп повернувся до Барселони, але тепер в якості тренера та очолив резервну команду. Після сезону роботи із Барселоною Б в молодого фахівця повірив Жоан Лапорта та побачив його наступником Франка Райкарда. Свою діяльність новоспечений головний тренер розпочав із того, що продав головну зірку команди – Роналдіньйо. До першої команди Пеп із дубля привів молодих Бускетса та Педро і повернув із МЮ Піке.

Гвардіола став винахідником тікі-таки, яка у виконанні Барселони стала законодавцем моди у європейському футболі. Пеп із каталонцями виграв дві Ліги Чемпіонів, 3 Примери і загалом 14 різних трофеїв.

Влітку 2013-го Гвардіола очолив Баварію. Разом із мюнхенцями іспанець продовжив гегемонію німецької машини у Бундеслізі. Баварія виграла три із трьох сезонів під керівництвом Пепа. Одак ліга Чемпіонів тренеру із німцями не підкорилась. Максимальним досягненням у найпрестижнішому клубному турнірі була півфінальна стадія.

Із 1 липня 2016-го Гвардіола став головним тренером Манчестер Сіті. Перший сезон Пепа на чолі містян навряд чи можна назвати вдалим. В АПЛ Сіті фінішували лише на 3 місці. Втім сезон 2017/2018 перевершує усі сподівання. Манчестер впевнено лідирує на внутрішній арені, паралельно встановлюючи і оновлюючи рекорди успішності.

Повідомте нам, якщо ви помітили проблему
ПОВІДОМИТИ ПРО ПРОБЛЕМУ

Дякуємо! Ваше повідомлення було відправлено.

Вибачте, виникла помилка сервера!

Читайте також